SK Hynix ziet marge fors toenemen

Eind juli heeft de derde grote chipmaker, SK Hynix de kwartaalcijfers gepubliceerd. Net als Samsung en Hyundai heeft het een goed seizoen achter de rug. De cijfers kunnen niet los worden gezien van het Chinese onderzoek naar prijsafspraken tussen de drie.

De cijfers van SK Hynix zijn in Nederland niet uitgebreid aan bod gekomen. Toch is het bedrijf met een jaaromzet van omgerekend $26,3 miljard over 2017 (+80% ten opzichte van 2016) hard op weg de omzet dit jaar nog verder te laten toenemen. In vergelijking met Q2-2017 lag de omzet het afgelopen kwartaal 55% hoger.

Naast de omzet is de marge ook flink toegenomen. SK Hynix rapporteert daarover op basis van toename in procentpunten, waardoor het lijkt mee te vallen. In een jaar tijd is de operationele marge 20% toegenomen. Dat lijkt lastig te rijmen met de frequent verstrekte berichten over problemen met de omschakeling van chips productie en tegenvallende performance.

Ook de cijfers van SK Hynix kunnen eerder worden beschouwd als een extra rechtvaardiging voor het eerde genoemde Chinese onderzoek naar afspraken tussen de drie grote aanbieders van chips om het marktaanbod te reguleren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*