Slechte cijfers en vooruitzichten Tintri

Tintri, dat in 2017 opviel door een eigenaardige beursgang en tegenvallende resultaten, heeft de Q4 cijfers gepresenteerd. Die zijn niet goed en de pers reageert unaniem negatief.

Met een kwartaal verlies van $37,4 miljoen op een omzet van $28,9 miljoen is duidelijk dat de business niet onder controle is. Op jaarbasis is er een verlies van $157,7 miljoen op een omzet van $125,9 miljoen. Een omzet die ook nog eens 29% lager ligt dan een jaar geleden. Dat bevestigt de eerdere signalen dat de beursgang vooral moest plaatsvinden omdat bestaande financiers niet langer bereid waren in een structureel verliesgevende operatie te investeren.

Om de kansen op overleven te vergroten wordt op korte termijn van 20% van het personeel afscheid genomen en CEO Ken Klein verlaat het schip zodra een opvolger is gevonden. Gelet op de cashpositie moet voor het eind van het lopende kwartaal een oplossing voor Tintri zijn gevonden. Of wel het zoek aansluiting bij een grotere speler door zich voor een prikkie te laten overnemen of het kiest de chapter 11 route. In dat geval zal dat onvermijdelijk leiden tot het krimpen van het marktaanbod, omdat Tintri dan ophoudt te bestaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*