Software en storage

Data creëren, bewerken en opslaan. Dat is de gebruikelijke volgorde. Daarna komen als het goed is nog andere stappen, veiligstellen en opslaan op andere locaties. Voor zakelijke toepassingen is dat geen probleem, hardware en software zijn daarop voorbereid. Voor SoHo daarentegen is dat minder vaak het geval.

Hoewel steeds meer gebruik wordt gemaakt van online back-up faciliteiten als Dropbox, OneDrive en Stack is in de SoHo omgeving de opslag van data nog altijd minder veilig dan in kantooromgevingen. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is het ontbreken van kennis. Er is namelijk wel aanbod daar beter mee om te gaan.

Twee daarvan zijn afgelopen week ook voorzien van een update. Paragon levert nu versie 16 uit van een pakket dat speciaal gericht is op SoHo en particulieren. Het maakt storage beheer eenvoudiger, regelt back-up naar interne en externe locaties en biedt data recovery.

Ook WinZip komt met een nieuwe versie, nummer 22 is nu aan de beurt. De in- en uitpakker van CorelCorp kan dat nu nog sneller. Het pakket wordt ook gepositioneerd als methode om op veilige manier files te sharen. WinZip stelt ook een goede toolset te zijn voor het bedrijfsleven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*