SSD van Smart Modulair Technologies – niet alleen voor industriële omgevingen

Eind februari werd in Duitsland de vakbeurs Embedded World gehouden. Een deel van de 1.100 exposanten heeft daar storage oplossingen voor embedded systemen laten zien. Smart Modulair Technologies Inc. was een van de bedrijven die dat deed.

Smart Modulair Technologies is een weinig bekende naam in de markt. Het is onderdeel van de Smart Global Holding, net zoals Penguin Computing. Dat bedrijf behoort tot het OCP consortium. SGH doet dus, via verschillende bedrijven, zowel aan het leveren van componenten als hele systemen.

SMT heeft op Embedded World verschillende SSD oplossingen laten zien die voor meer dan alleen industriële omgevingen bedoeld zijn. Het is een serie in verschillende formfactors die gebruik maakt van TLC geheugen. Deze N200 serie “offers sequential and random read/write performance in high capacity drives for transaction intensive applications“.

Bijzonder is dat de N200 niet alleen wordt gepositioneerd als onderdeel voor industriële en telco omgevingen. De schijven zouden het ook uitstekend doen in NAS en SAN systemen plus x86 based server storage oplossingen. Of SMT schijven ooit tot de Nederlandse non-industriële markt zullen doordringen is maar de vraag, want bij de huidige prijsdruk is verdere groei van het aantal vendoren weinig logisch.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*