Standalone object storage van Digital Ocean

De blogpost is alweer van 20 september en toch is nog niet overal bekend. DigitalOcean heeft een standalone object storage aan het assortiment toegevoegd.

De eigen melding spreekt over een dienst die developers in staat moet stellen data te plaatsen in een omgeving die automatisch schaalt met het gebruik. Om het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken is er een groot aantal tools beschikbaar. De dienst die DigitalOcean Spaces heet schijnt specifiek met S3 compatible tools overweg te kunnen. Aangezien AWS een van de marktleiders is is dat een begrijpelijke feature.

Zoals zo vaak bij cloud diensten is de prijsstructuur op het eerste gezicht zeer aantrekkelijk. $5 per maand voor 250GB opslag klinkt scherp geprijsd. Het toegestane dataverkeer is echter 1TB outbound en dat is echt niet veel voor een test of productie omgeving (uploadverkeer wordt niet gemeten). De kosten voor meergebruik zijn iets om goed naar te kijken.

DigitalOcean Spaces wordt op dit moment vanaf een region in de VS aangeboden. Amsterdam (en daarmee de EU) staat in de planning voor volgend jaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*