Stilte op de storage markt

Na de kwartaalcijfers van het handvol beursgenoteerde storage ondernemingen is het opvallend stil geworden.

Het enige nieuws dat nog doorsijpelt is dat tape appliance specialist Quantum druk in de weer is fouten uit de boekhouding te halen. Wat het bedrijf ook moet doen om de financiering overeind te houden. Hoe de vlag er bij hangt voor Supermicro blijft onduidelijk. Ook dat bedrijf heeft schijnbaar de beurs verkeerde cijfers gegeven en is staat onder druk met de correcte versies van kwartaal- en jaarcijfers te komen.

De ophef over dalende prijzen door SSDs, doordat er sprake zou zijn van overproductie en stagnerende vraag, is grotendeels verdwenen. De lagere prijzen zijn overal zichtbaar. De eerste SSDs met QLC in plaats van TLC zijn op de markt verschenen. Tot zover de eerste reviews serieus te nemen zijn zou met name voor de enduser SSDs sprake zijn van een redelijk tot goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn nog geen tekenen dat QLC gaat leiden tot een grote vervangingsvraag.

Nieuws uit de sector kan begin oktober verwacht worden. De OCP summit in Amsterdam kan gebruikt worden om nieuwe harde schijven voor OCP omgevingen te lanceren. Anders is het wachten op bijvoorbeeld VMworld Europa, dat dit jaar pas in november plaatsvindt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*