Storage in de cloud duurder?

Aan einde van het jaar en bij de start van het nieuwe jaar voelen veel organisaties zich geroepen voorspellingen af te geven. Het gehanteerde formaat is het benomen van een paar punten en daarin de eigen voordelen tot uitdrukking laten komen. Echter verrassend zijn dergelijke persberichten dan ook niet. Hoewel die van Arcserve een punt benoemd dat nog niet elders is gespot.

Het bedrijf voorspelt dat het gebruik van publieke clouds, specifiek voor DR services wat weer de corebusiness is van Arcserve, onder druk zal komen te staan. De kosten voor deze cloud diensten zullen vaker hoger uitvallen dat de gebruiker wil of kan accepteren. Daardoor is een verschuiving van DR naar hybride en andere modellen waarschijnlijk.

De tegenvallende kosten van cloud zijn geen niet punt. Arcserve geeft echter een nieuwe verklaring voor het verschijnsel. De nieuwe wet- en regelgeving (daarmee wordt meer dan de AVG bedoeld) maken data storage in de cloud voor zowel de aanbieder als de afnemer van de dienst duurder.

De cijfermatige onderbouwing ontbreekt, maar het is een hoogst interessante bewering. Dat de claim in de voorspellingen van andere partijen niet wordt benoemd of tegengesproken is trouwens ook opvallend te noemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*