Storbyte storage

Terwijl een deel van de markt nog nadenkt over de problemen rond Tintri blijven de persberichten met aankondigingen gewoon binnenstromen. Een daarvan is afkomstig van Storbyte. Achter die naam gaat een start-up uit Washington DC schuil waar erg weinig over te vinden is.

Storbyte heeft in ieder geval op papier al een behoorlijk portfolio. Flash, Eco-Flash, HDD, JBOD/JBOF en GPU staan op de website, doorklikken naar specificaties is in de meeste gevallen niet mogelijk. Wel duidelijk is dat dit bedrijf zich bezighoudt met het verbeteren van de bestaande componenten. De Eco-Flash is daar een voorbeeld van. Die serie maakt een gebruik van reguliere onderdelen en weet door slimme software overprovisioning overbodig te maken. Dat levert dus meer capaciteit per appliance op.

De JBOD serie, met maximaal 96 HDDs in een 4U, bedoeld voor archiving, heeft als slimmigheid dat de stroom echt van de drives gaat als ze niet worden aangesproken. Dat moet tot een lagere stroomverbruik en een hogere levensduur leiden.

Beide oplossingen klinken interessant, maar of de markt op dit moment bereid is weer een nieuwe toetreder te omarmen valt nog maar te bezien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*