Stormagic via DellEMC – een slimme zet

Op 17 april heeft Stormagic bekend gemaakt dat de SDS oplossing per direct wereldwijd via het Dell kanaal wordt verkocht. Dat is een grote stap voorwaarts voor de Britse software leverancier.

Uitleg

Het persbericht over de samenwerking legt precies uit waarom die een goed match is. Stormagic heeft als uitgangspunt kleinere storage oplossingen. Daarbij valt de denken aan de onderkant van de markt, maar het kan ook gaan om een kleine lokale storage oplossing van een grotere onderneming.

Voordeel en SPOF

Storage op kleine schaal heeft als voordeel dat het erg overzichtelijk is. Werken met een machine heeft echter als groot nadeel dat het een SPOF is. Twee machines kost meer beheer en als ze niet gelijktijdig zijn aangeschaft dan dat optimale performance in de weg staan. Stormagic heeft met de SDS oplossing een manier meerdere systemen, ook als ze van verschillende merken zijn, te integreren tot ene virtuele storage pool.

Slimme zet

Waarom DellEMC hier belangstelling voor heeft is dan ook direct duidelijk voor wie naar de markt kijkt. Klanten met een gemengde set-up of waar een DellEMC machine als uitbreiding wordt overwogen hoeven dankzij Stormagic geen extra uitgaven te doen voor techniek of kennis. De deal verlaagt de drempel DellEMC te gaan of te blijven gebruiken. Dat is gewoon een slimme zet.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*