Storpool brengt verschillen bij cloud storage in kaart

Storpool, dat claimt de beste blockstorage solutions te hebben, heeft op het eigen blog een artikel geplaatst over de performance verschillen van cloud storage aanbieders. Het is een betrekkelijk klein onderzoek waarbij de eigen performance en die van zes andere partijen naast elkaar werden gezet.

Overzichten

Wie op zoek is naar een storage provider komt al snel uit of op de websites van de afzonderlijke aanbieders, of bij omgevingen die pretenderen vergelijkingssites te zijn. In het laatste geval komt men in de regel niet verder dan een opsomming van de specificaties en de mogelijkheid die op hoofdlijnen te vergelijken. De kwaliteit van wat daadwerkelijk wordt geboden kan worden opgemaakt uit rankings en ervaringen van “gebruikers” van de betreffende diensten.

Dit soort overzichten zijn omstreden. De verdienmodellen van de websites en het gebrek aan transparantie leiden ertoe dat resultaten met een korrel zout genomen moeten worden.

Kanttekening

In het geval van Storpool moet ook een kanttekening worden gemaakt. Het bedrijf vergelijkt de performance van partijen die directe concurrenten zijn (twee van de zes zijn overigens klant van Storpool) en of overal het best vergelijkbare datacenter of de cloud regio is gekozen is niet helemaal duidelijk.

Wel duidelijk is dat de kosten en voorwaarden in de test van Storpool niet centraal hebben gestaan. Het gaat echt om de performance. Dat levert een niet alleen een aantal boeiende grafieken op. Het is voor de lezer ook een hint dat hij op dezelfde wijze kan gaan testen. De meeste cloud aanbieders hebben immers kort lopende abonnementen waarmee ook voor storage een “try before you buy” periode kan worden nagebootst.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*