Supermicro lanceert voor de tweede keer 1U server voor Intel Ruler

Supermicro wist vorige week de pers te halen met het bericht dat het een server in het portfolio heeft opgenomen geschikt voor Intel Ruler NVMe SSDs en een maximale capaciteit van 1PB. Dat wordt gebracht als nieuws, maar dat is het niet.

Wie de melding doorneemt kan opvallen dat niet alleen het sjabloon maar ook de tekst bekend voorkomt. Met enige bladeren door het Supermicro PR archief wordt dat beeld dan ook snel bevestigd. Wat Supermicro nu lanceert is een systeem waar het in november 2017 al over schreef.

De serie naam voor het model is in de negen maanden ongewijzigd, de specs zo te zien ook. Dan is de vraag waarom nu oud nieuws wordt opgewarmd en als primeur wordt gebracht.

Mogelijk speelt de concurrentie een rol. Recent heeft Inspur een 4U JBOD systeem getoond waar ruimte zou moeten zijn voor 1,25PB en afgelopen week was er ook het Flashmemory summit. Daarop inhaken of reageren door een ouder bericht te recyclen zou zomaar de een rol gespeeld kunnen hebben. Wat dat zegt over de professionaliteit van Supermicro is een ander issue.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*