Tape en voeding fabrikant Qualstar meldt hogere omzetgroei

Qualstar, dat op Storage Nieuws vaker genoemd wordt om dat het een specialisten voor tape storage is, heeft vorige week kwartaalcijfers bekend gemaakt. De omzet is op kwartaalbasis met 14,5% toegenomen en er wordt een bescheiden winst gerapporteerd.

De omzet van Qualstar komt uit twee verschillende productgroepen, voedingen en tape. De eerste valt buiten de scope van Storage Nieuws, Tape krijgt wel aandacht. De cijfers, zoals de SEC die krijgt, zijn niet altijd opgesplitst naar productgroep. Zo is de omzetverschuiving die dit jaar plaatsvindt niet geheel te duiden. Qualstor meldt dat de Amerikaanse markt 54% van de omzet vertegenwoordigt, begin dit jaar was dat nog meer dan 70%. Zowel Europa als Asia Paficic groeien zowel relatief als ook absoluut. Door welke producten is dus niet te achterhalen. Wel is terug te vinden dat de totale omzet voor power supplies iets afneemt. Die voor storage groeit, de omzet voor storage services laat zelfs een verdubbeling zien ten opzichte van het vorig jaar. De beiden storage componenten opgeteld zijn goed voor 27% meer omzet in vergelijking met een jaar geleden.

Qualstar laat zien dat tape (nog steeds) niet dood is, maar dat er wel iets aan het veranderen is. Om te begrijpen wat er aan de hand is moet worden verwezen naar de deal tussen Sony Imaging Products & Solutions Inc en Qualstar (“Our service revenue increased compared to the prior year period, primarily due to the product development service revenue“). Het bedrijf verdient aardig aan het ontwikkelen van tape oplossingen voor derden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*