Tintri zet zich zelf in de etalage

Een opmerkelijke stap aan het eind van het jaar. Voor het eerst lonkt een storage bedrijf zo nadrukkelijk naar een sterke financiële partner. Helemaal bijzonder is dat het hierbij gaat om Tintri, dat nog geen half jaar geleden naar de beurs ging.

Die IPO was een eerste signaal dat de zaken niet goed liepen voor Tintri. Na een periode van uitstel en opschorting van de beursgang werd tenslotte nog redelijk onverwacht de stap genomen. De uitgiftekoers was beduidend lager (20%~40%) dan eerder aangenomen. Een duidelijker signaal dat de handel en de belegger niet op weer een nieuwe storage vendor zat te wachten was amper mogelijk.

De eerste twee kwartaalverslagen van Tintri zijn vervolgens negatief ontvangen door de beurs. De verliezen nemen te weinig af en de omzetgroei blijft achter. Mede daarom heeft CEO Ken Klein duidelijk gemaakt op zoek te (moeten) gaan naar een oplossing. Het aandeel verloor fors in reactie. Het zou zo maar kunnen dat Tintri als een van de laatste uit de sector naar de beurs is gegaan en de boeken in gaat als de onderneming die daar ook de kortst is gebleven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*