Toshiba chips fabrieken nog niet verkocht

Het door de Amerikaanse markt in zeer zwaar weer geraakte Toshiba zou volgens uiteenlopende berichten een minderheidsbelang in de chipsproductie, dan wel het geheel, in de etalage hebben gezet. Met de opbrengst moet een deel van het miljarden verlies in de USA worden opgevangen. Echter een snelle verkoop lijkt niet mogelijk en wenselijk te zijn.

Zoals hier al eerder werd gemeld is het aantal kandidaten beperkt. Wie al over chipsfabrieken beschikt zal niet snel willen toehappen, de mededingingsautoriteiten zouden al snel over moeten gaan tot grondig onderzoek. Verkoop aan echte externe partijen (VC’s) leek ook minder makkelijk, want daar ontbreekt de kennis tot een positieve exit te komen. Wat overbleef was op het eerste gezicht WDC, maar daarvan kan gesteld worden dat de aanwezigheid van een Chinese aandeelhouder roet in het eten kon gooien.

Stuk voor stuk valide argumenten, of ze waar zijn is niet uit de geruchtenstroom te filteren. Wat wel bekend is, is dat de verkoop niet hals over kop zal plaatsvinden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*