Toshiba SAS SSDs upgrade modules voor servers

Toshiba heeft in de VS een nieuwe serie SSDs gelanceerd met SAS (serial-attached SCSI) interface. De schijven worden nadrukkelijk gepositioneerd als de logische oplossing bestaande servers te upgraden.

De RM5, die op dit moment nog niet via de EU websites genoemd wordt, is een op TLC gebaseerde SSD met capaciteiten tussen de 960GB en 7,68TB. Zoals vaker het geval is bij server modellen is de serie 15mm hoog, een 2U SSD dus. Er wordt een garantie van 5 jaar gegeven, wat passend is voor zakelijke toepassingen.

Toshiba claimt dat SAS de logische opvolger gaat worden van SATA voor zakelijke hardware, omdat bij de laatste een hogere doorvoersnelheid dan 6GB/s niet wordt ondersteund. SAS kan nu al tot 12GB/s aan en is daarmee volgens Toshiba een futurproof oplossing.

Een oplossing die veronderstelt dat alle bestaande SATA schijven vervangen kunnen worden en de bestaande hardware verder in gebruik blijft. Om dergelijke migraties meer kans van slagen te geven stelt Toshiba cryptisch dat de RM5 serie tegen een goede prijs in de markt gezet wordt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*