Trendfocus ziet krimp bij SSD

De onderzoekers bij Trendfocus komen voor de kwartaalrapportage over de SSD markt tot een bijzondere conclusie. Er is sprake van krimp voor alle segmenten, met uitzondering van PCIe voor de zakelijke markt.

Als het gaat over storage moet er naar twee zaken worden gekeken: opslag en aantallen. De tellingen waar Trendfocus zich op baseert gaat uit van aantallen. Shipments van SSD’s staan onder druk. Die voor de enterprise markt zou met 7% zijn gedaald , voor de enduser markt noteert het een min van 4,5%. Dat is de overall score. Naar formfactors en interfaces gerekend is er wel een verschil. PCIe voor de enterprise markt laat een plus van 15,3% zien, de rest daalt.

Voor de capaciteit is er ook iets vreemds aan de hand. Voor de zakelijke markt nam die het afgelopen kwartaal toe. Voor consumenten toepassingen was er geen groei zichtbaar. Omdat de capaciteit van een SSD steeds met circa factor twee toeneemt (128 – 256 – 512GB) kan dus niet worden gesteld dat daling in shipments voor consumers SSD’s wordt veroorzaakt omdat de capaciteit zo hard is toegenomen.

Het kan niet anders of hier is de impact van de aanzienlijk opwaartse prijsdruk zichtbaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*