Twee keer Toshiba storage nieuws

Toshiba wist afgelopen week meerdere keren de pers te halen, in twee gevallen ging het daarbij om storage gerelateerd nieuws.

De eerste melding betreft de lancering van een 8 TB harde schijf uit de N300 serie voor de consumenten markt. WD en Seagate zijn de 10 TB grens met enduser hardes schijven al gepasseerd, Toshiba blijft daar nog even onder. De N300 serie is daarbij specifiek bedoeld voor gebruik als NAS storage. De schijf zou deze maand nog op de markt moeten komen. Tegen die tijd kunnen de NAS fabrikanten hopelijk ook al aangeven met welke machines deze schijf compatibel is, vooralsnog is dat nog niet terug te vinden.

Het andere nieuws van Toshiba was de melding die eigenlijk door Dell EMC werd gedaan. Het bedrijf uit Texas meldt dat voor de PowerEdge 13G servers wordt vertrouwd op de Toshiba HK4 SSD’s. Dit is een serie met capaciteiten tussen de 120 en 1920 GB, gebaseerd op 15nm MLC NAND en een inbouwhoogte van 7 millimeter. Omdat het een echt business product is zijn er weinig benchmarks van beschikbaar. Deze is daarbij om twee redenen de moeite van het vermelden waard: het toont dat de schijf geen negatieve uitschieters kent en dat de modellen vorige jaar juni leverbaar waren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*