Twee nieuwe arrays van Dell EMC

Dell EMC heeft twee nieuwe arrays geïntroduceerd, bestemd voor wat de midmarket heet. De SC5020F en SC7020F zijn 3U hoog en worden in de markt gezet met behulp van een campagne om midrange storage via het partnerkanaal beter onder de aandacht te brengen.

In het storage aanbod is er traditioneel een redelijk strikte scheiding tussen enterprise en alles dat daar onder zit. Enduser storage is helemaal een aparte tak van sport. Alles tussen enterprise en endusers is bij uitstek het terrein voor de partners. Logisch dus dat Dell EMC de nieuwe machines daar laten landen. Voor zowel de partner als de klant wordt benadrukt dat de appliances out of the box werken, makkelijk overweg kunnen met migraties en zuinig in gebruik zijn. De eerste twee punten zijn van belang voor de partner, omdat minder installatie en onderhoud zijn omzet bepaald, maar gemak weer zorgt voor hogere klanttevredenheid.

Beide arrays zijn all flash en zijn voorzien van enterprise-ready features, waaronder de performance wordt verstaan. Voor de dealers zijn de verbeteringen concreter. Meest opvallende punten daar zijn de 3 jaar garantie, dat was voorheen niet het geval, en een jaar gratis cloud Virtustream storage. Dat laatste is schijnbaar bedoeld om extra veel snapshots c.q. recovery points te faciliteren. Hoe dat uitwerkt op retentie en upsell na het gratis jaar beschrijft Dell EMC niet.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*