Twee nieuwe systemen van Spectra Logic

Tape is een onmisbaar als het gaat om het opslaan van echt grote hoeveelheden data voor lange periodes. Het aanbod vertegenwoordigt een marktsegment dat weinig de pers haalt. Dat komt deels omdat de techniek slecht een kleine groep gebruikers aanspreekt. Verder speelt een rol dat de afnemers vaker dan gebruikelijk sectoren vertegenwoordigen waar discretie een vereiste is.

Daarom is het voor de pers minder logisch en aantrekkelijk over tape te schrijven. Technite besteedt er wel met enige regelmaat aandacht aan. De ontwikkelingen staan namelijk niet stil en de manier waarop tape een weerwoord blijft bieden aan cloud opslag is zonder meer interessant.

Wat daarom absoluut vermeld moet worden zijn de twee nieuwe producten van Spectra Logic. Met de T950 en de T950V zet het Amerikaanse bedrijf twee schaalbare tape libraries neer. Het zijn 19” kasten waar in de eenvoudigste configuratie tussen de 1 en 6 drives heeft en 10 tot 80 sloten voor de tapes. De kast kan worden gevuld tot 42 drives en 560 sloten. Die 42U configuratie 16,75 PB / 6,7PB (met en zonder compressie)a aan data opslaan.

Het verschil tussen de beide modellen is dat de V (zie afbeelding) simpeler is uitgevoerd en minde geschikt is voor HPC omgevingen. De V lijkt daarmee een model te zijn dat primair voor statische of koude data is bedoeld en minder voor data die vaker wordt geraadpleegd of opgeslagen. Daarnaast is de V geschikt voor halve hoogte drives, die in kleinere omgevingen nog vele in gebruik zijn.

Beide modellen weten raad met de LTO-3 tot en met LTO-8 tapes en IBM’s eigen formaat. Verder is er ondersteuning en integratie met een 15 tal software/ hardware oplossingen, waaronder de bekende spelers Commvault, Veritas en Arcserve.

Beide modellen komen later dit jaar op de markt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*