Van Tape naar Cloud en van Tape naar Tape

Op de site van Storagereview is te lezen dat XenData een nieuwe dienst introduceert. Het bedrijf dat met vooral in de mediasector aanwezig is wil bedrijven ondersteunen bij het migreren van tape archieven naar de cloud. Het heeft daarvoor een persbericht laten opstellen, dat hier niet is opgevallen. Wat het aanbiedt is op het eerste gezicht niet uniek

XenData is hier nog niet eerder genoemd. De tapeservers die het heeft maken uiteraard gebruik van tapes volgens de LTO standaarden. Het bedrijf biedt nu de klanten aan bestaande tapes archieven naar de cloud te migreren.

Het overzetten van tape archieven naar koude opslag in clouds is niet nieuw. Een bedrijf als Iron Mountain (de eigenaar van EvoSwitch datacenters) doet dat al jaren. Backblaze is een andere, mogelijk minder voor de hand liggende, partij met een oplossing voor het migratietraject.

Het enige dat opvalt aan XenData is dat het naast de migratie van tape naar cloud, ook  tape-tape migraties mogelijk maakt. Dat is de manier om tape archieven te blijven gebruiken, maar dan gebaseerd op een nieuwe standaard. Het wegschrijven van archieven op LTO2 of LTO4 naar LTO6 of LTO8 dragers heeft als voordeel dat er minder dragers nodig zijn, het lezen van de data sneller gaat. Tegelijk wordt de levensduur van de data fors verhoogd, omdat de drager nieuw en beter is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*