Veiligheid van Seagate drives

Data op harde schijven kan op verschillende manieren worden beschermd. Als het goed is worden twee manieren naast elkaar gebruikt. De eeste methode is uiteraard voorkomen dat onbevoegden fysieke toegang tot de hardware krijgen. De andere is er voor zorgen dat wat op de schijf staat niet toegankelijk is.

Over de eerste hoeft hier verder weinig gezegd te worden. Fysieke toegangscontrole en dergelijke dekken dat keurig af. Zorgen dat data niet kan worden gebenaderd vergt andere tools. Encryptie van bestanden, mappen, partities of hele schijven is daar een methode die vaker wordt aangeboden. Dat kan met externe tools, maar de disc fabrikanten leveren daarvoor ook eigen oplossingen. Soms is dat echt eigen software, soms is het rebranded.

Seagate heeft nu specifiek voor de afnemers van de Exos en Nytro schijven (HDD en SSD) twee feature sets toegevoegd die de data op schijven moet beveiligen. De eerste set “Essential” omvat encryptie, een tool om de firmware te beschermen en securie erase op afstand. De set “Certified” gaat nog een stap verder en omvat o.a. fips-140-2 encryptie die voor de Amerikanse overheden belangrijk is.

De tools zijn en standaarden zijn niet nieuw. Iets als secure erase bestaat ook voor normale consumer drives. Wat Seagate doet is het nu als een pakket, direct bij de aanschaf van een disc, aanbieden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*