Violin koopt deel van X-IO

Dat de storage markt volop in beweging is en dat daarbij vooral consolidatie opvalt wordt duidelijk uit het volgende bericht. Violin Systems, dat een jaar geleden ontstond uit de failliete boedel van Violin Memory heeft bekend gemaakt een deel van X-IO Technologies over te nemen.

Over Violin is op Storage Nieuws al vaker geschreven. X-IO Technology is minder ter sprake gekomen. Het bedrijf heeft in Nederland weinig bekendheid, de verkoop en ondersteuning zou vanuit het VK moeten komen. Daarvoor werd ook samenwerking gezocht met andere IT vendoren en dan vooral partijen die geen eigen AFA of hybride portfolio hebben.

AFA en hybride storage zijn de twee onderdelen van X-IO die de belangstelling hebben van Violin. Wat binnen X-IO overblijft zijn oplossingen voor hyperconverged en IoT omgevingen. Die worden niet meer gevoerd als X-IO, het bedrijf gaat verder als Axellio. X-IO of Axellio heeft wat dat betreft een bijzonder overeenkomst met Violin. Beiden zijn meermaals van naam veranderd. Dat daardoor de naamsbekendheid van de twee bedrijven niet optimaal kan zijn spreekt voor zich.

Wat ook duidelijk wordt is dat de twee elkaar goed kunnen gebruiken. Het bundelen van de portfolio’s doet een bedrijf ontstaan dat een groter deel van de markt bestrijkt en niet slechts twee niches. Met gecombineerd 2.200 klanten is het nog steeds een kleine speler, maar wel aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld Tintri, dat zoals bekend de handdoek in de ring moest gooien.

Met deze samensmelting is een nieuwe variant voor de consolidatie in de storagemarkt gecreëerd. Er zijn dus meer mogelijkheden dan als kleine speler door een grote partij te worden overgenomen (Nimble, Tegile). Of dat mede is ingegeven door noodzaak, omdat de grote spelers niet meer willen kopen, is nog niet bekend.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*