Violin Systems kiest nu wel voor eigen markt

Violin Systems was een IT start-ups die er niet in slaagde een veelbelovend idee om te zetten in voldoende business. Het bedrijf ging met veel rumoer failliet. Een doorstart werd aangekondigd en daarna bleef het stil. Dat wil zeggen tot vorige week.

Violin Systems presenteerde op 2 oktober een uitbreiding van het “Extreme Performance Storage Platform“ met de XVS 8. De specs zijn weer indrukwekkend en het bedrijf onderstreept 4 keyfeatures:

  • single Platform with Selectable Efficiencies by LUN
  • NVMe over Fibre Channel
  • Cloud-Based Predictive Analytics
  • Application Infrastructure Ecosystem Updates

Het is lastig ze allemaal uniek te noemen. Wat dat betreft is het jargon en de marketing van storage vendoren te weinig onderscheidend.

Opmerkelijk is wel de quote van CEO Mark Lewis die met de aankondiging werd verspreid. “So we said that we have to do what Nutanix or Cohesity did: Define and build a market segment and own it. This is our comeback strategy.” (bron) Dat is ambitieus, omdat de markt ondertussen al behoorlijk is verdeeld. Het is echter ook realistisch. Een mainstream, dertien uit een dozijn, benadering is zinloos. Voor de markt die dat aanspreekt heeft het trio DellEMC, HPE en NetApp de koek al verdeeld.

Het is interessant te zien of met de doorstart en dan uitsluitend beperkt tot de “extreme performance market” Violin Systems (*) het deze keer wel gaat redden.

 

(*) het is de derde naam en logo voor het bedrijf (Violin Technologies – Violin Memory – Violin Systems)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*