Waarom Nutanix en PernixData het volgen waard zijn

Nutanix_400x400pernix500Het bericht over de mogelijke overname van PernixData door Nutanix heeft in Nederland nog niet tot veel reacties geleid. Hoewel beide merken hier bekend zijn, beiden hebben hier ook klanten, lijkt het een ontwikkeling die weinig aandacht behoeft.

Er is echter een reden dit – nu nog – gerucht – wel enige aandacht te geven. Een deel van de verklaring hiervoor staat in The Register: het idee kan kloppen, want beide bedrijven vullen elkaar aan. Verder zou Nutanix redelijk nauw gelinkt zijn aan Dell, dat door de overname van EMC nu keuze moet gaan maken.

Minstens zo belangrijk is echter de voorzichtige constatering dat een markt waar concurrenten elkaar overnemen een markt is die in een andere groeifase terecht komt. We hebben het afgelopen jaren de groei in het aantal nieuwe toetreders al sterk zien afnemen. Sterker nog, afhankelijk van de gehanteerde definities is de aanbodzijde van de markt zelfs gekrompen.

Een mogelijke fusie of overname zou daarom een signaal zijn dat zowel eindgebruikers, partners als financiers ter harte mogen nemen: the times they are changing.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*