WD kwartaalcijfers

WDC, dat afgelopen jaar SanDisk overnam heeft met de meest recente kwartaalcijfers voor een puzzel gezorgd. De cijfers van voorgaande jaren laten zich door deze acquisitie niet meer vergelijken. Of de gerapporteerde omzetstijging tot $4,88 miljard – of wel 47% tov hetzelfde kwartaal een jaar geleden – dus op alle vlakken even positief is vergt enig rekenwerk.

Een blik op de aantallen harde schijven (HDD, niet SSD) is in dat opzicht veel duidelijker. 44,8 miljoen schijven werden in de boeken opgenomen als geproduceerd en shipped in Q2 – Q1 stond daar nog 47,5 miljoen. De min van 6% is de som van schijven voor alle segmenten en daar valt op dat vooral in het consumenten markt de klappen vielen. Daar was de omzet in aantallen 12,3 miljoen in Q1, de teller bleef in Q2 staan bij 8,2 miljoen. Let daarbij ook op de capaciteit: Ondanks de komst van +8TB schijven is die gemiddeld 1.737 GB per schijf en dat was in Q1 nog 1.684GB.

Daarmee lijkt WDC in ieder geval twee trends te bevestigen. De eerste is dat de markt voor reguliere huis, tuin en keuken computers nog steeds aan het kwakkelen is en ten tweede dat flash schijnbaar onverstoord verder zaagt aan de poten van de HDD producenten. De overname van SanDisk was dus een goede zet. Nu afwachten of dat ook zichtbaar wordt in de cijfers.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*