WD over OpenFlex

Western Digital heeft op de Flash Memory Summit aangegeven met OpenFlex te komen, een op NVMf (NVM over fabric) gebaseerde architectuur om te komen tot composable IT infra, in het bijzonder storage.

Vooralsnog lijkt WD te kiezen de oplossing, die uiteraard zwaar leunt op API’s, via het HGST merk in de markt te zetten. De beschikbare publicaties (PDF) staan namelijk alleen op de HGST omgeving. Wat OpenFlex moet gaan realiseren is “a huge step towards the software-defined data center—allowing storage to be assigned to applications without regard for where it is physically located.“ OpenFlex communiceert met zowel spinning disks als flash via ethernet.

De open composability API, die hiervoor nodig is maakt gebruik de standaard Redfish en doorontwikkeling daarvan die Swordfish wordt genoemd. De filosofie achter de standaarden en werking is via de video en deze link naar SNIA te vinden.

Dat WD voor deze oplossing kiest is een signaal dat “open” ook in de markt voor storage een niet te negeren trend is. Een die wordt ingegeven door de toenemende vraag naar storage en de wens de kosten beter onder controle te krijgen. WD claimt met OpenFlex de TCO met 40% te kunnen reduceren terwijl de initiële kosten zelfs 50% lager kunnen liggen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*