WDC aandeel koersverlies door vooruitzichten

Afgelopen vrijdag deed Western Digital verslag over het afgelopen vierde kwartaal en daarmee ook over het hele jaar. Dat leverde een gemengd beeld op. De prestaties waren conform verwachtingen of zelfs beter, maar de vooruitzichten konden niet worden gewaardeerd.

Dat laatste zorgde ervoor dat het aandeel vrijdag ruim 6% van de waarde verloor. Nabeurs werd het zelfs nog een min van 7,5%. De opgaande lijn die sinds mei 2016 was ingezet lijkt daarmee te zijn omgebogen. Met net geen $85,00 is het WDC aandeel nog steeds ver verwijderd van het alltime high van $113, dat in december 2014 werd aangetikt.

De omzet nam in een jaar toe van $13 miljard naar $19,1 miljard. Netto income was $397 miljoen, ook fors meer dan de $242 miljoen die vorig jaar werd gerealiseerd. Dat zijn positieve cijfers, waar beleggers en analisten tevreden mee mogen zijn. Dat waren ze ook, afgaande op de reacties. Maar helaas waren de vooruitzichten de grote domper. Doordat WDC aangeeft de omzet van het lopend kwartaal in te schatten op $5,1 miljard, waar de markt rekende op $5,21 miljard, was een signaal waar niemand op gerekend had.

Wat evenmin mag worden onderschat is de impact van de lopende strijd met Toshiba. Mocht dat geschil niet snel worden bijgelegd of erger dan is WDC effectief een substantieel deel van de productiecapaciteit en onderdelen aanvoer kwijt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*