WDC betaalt hoge prijs voor mislukte sttijd om Toshiba’s chips fabrieken

Vorige week zag het er naar uit dat na maanden touwtrekken en moddergooien de verkoop van Toshiba’s chip fabrieken dan eindelijk in kannen en kruiken was. WDC verloor de strijd en het consortium rond Bain zou zich de nieuwe eigenaar mogen gaan noemen.

Omdat er nog steeds door toezichthouders groen licht gegeven moet worden op de overeenkomst is de deal vooralsnog niet meer dan een aankondiging van een gewenste uitkomst. Voor wie die aankondiging slecht nieuws is en alles behalve een gewenst resultaat is WDC. Het bedrijf maakte en maakt zich zorgen om de joint ventures die het met Toshiba heeft en daarmee de mogelijkheid aan de noodzakelijke componenten voor storage te kunnen komen.

Dat die zorgen niet helemaal uit de lucht komen vallen bleek ook door een melding van Deutsche Bank. De bank heeft de het aandeel duidelijk lager beoordeeld. Van Buy naar Hold en ook de koers verdient volgens de bank een forse aanpassing. $105 wordt niet langer als mogelijkheid gezien, $80 is het nieuwe koersdoel. Daarmee wordt een andere downgrade overtroffen die $93 nog haalbaar achtte.

Wat de bank er eigenlijk mee zegt is dat WDC in ieder geval voorlopig toch wel de nodige structurele schade heeft opgelopen en beleggers meer op hun hoede moeten zijn. Opmerkingen waar concrurrent Seagate duidelijk baat bij heeft, het aandeel liet afgelopen week een opgaande lijn zien

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*