WDC kwartaalcijfers

Op 26 oktober maakte Western Digital de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend. Omzet en winst lagen hoger dan de markt had verwacht.

In vergelijking met een jaar geleden lag de omzet 10% hoger en in plaatst van een rode 300 miljoen kon er nu een zwarte 681 miljoen als net income worden gemeld. Het bedrijf beschikt eind september over $7 miljard aan tegoeden. Dat zijn getallen die indruk maken.

Ook een indrukwekkend cijfer is de 87,4 Exabytes die het afgelopen is verscheept. Dat is circa 7% meer dan het voorgaande kwartaal en 9% meer dan een jaar geleden. Tussen die twee cijfers zit een opvallende dip, in de tussenliggende kwartalen werd er juist weer minder capaciteit verscheept. Ook bij de aantallen verscheepte schijven is het beeld over de laatste vier kwartalen gemengd. De nu verscheepte 42.2 miljoen vertegenwoordigen een plus van bijna 10% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, maar het is ook een min van 10% te opzichte van een jaar geleden.

Beleggers hebben ondanks de overwegend goede cijfers WDC niet echt beloond. Het aandeel verloor enkele procenten. De verklaring daarvoor is dat de strijd met Toshiba nog steeds zorgt voor negatief sentiment.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*