Weinig zeggende Dell cijfers

Dell, dat op dit moment niet beursgenoteerd is, heeft vorige week beknopte cijfers gepubliceerd. Omdat er geen vrij verhandelbare aandelen zijn is de omvang van die rapportage geringer dan van andere partijen. De groeicijfers zijn echter wel gegeven en die roepen vragen op.

Dell claimt dat het ten opzichte van de zelfde periode 12 maanden geleden voor storage 13% meer omzet heeft geboekt. De resultaten voor het eerste halfjaar van 2018 zouden 12% hoger liggen dan HY1-2017. Double digit omzet groei voor storage is mooi, het bedrijf zegt voor alle infra diensten in totaal een groei van 24% op jaarbasis te zien. Met andere woorden storage groei beduidend minder snel dan andere onderdelen van het portfolio. Nu hoeft dat op zich geen slecht teken te zijn, maar het ontbreken van details nopen tot enige voorzichtigheid.

Voorzichtigheid is ook nodig, omdat er tot heden bijna geen aandacht is besteed aan deze paar cijfers. Verdere tekst en uitleg ontbreekt – zowel van de kant van Dell als door de pers – en dat is opvallend voor wie Dell al langer volgt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*