Western Digital – een zwakke markt en fors minder winst

Maandag 29 april heeft Western Digital de kwartaalcijfers gepubliceerd. Na beurs leverde het aandeel bijna 7% in. Beleggers waren duidelijk niet tevreden met de prestaties van de storage producent. En toch doet het WD het niet eens zo slecht.

Kleine min

Western Digital heeft beleggers een kwartaal omzet van $3,67 miljard gepresenteerd. Dat is marginaal lager dan de $3,68 die analisten hadden ingecalculeerd. Aangezien de markt voor storage om meerdere redenen onder druk staat is die kleine min eigenlijk geen reden om ontevreden te zijn.

Discrepantie

Anders ligt dat bij de inkomsten per aandeel. Daar is sprake van een behoorlijke discrepantie tussen verwachtingen (46 $cent per aandeel) en realiteit ((17 $cent). In de presentatie is ook genoemd dat het bedrijf $110 heeft moeten afschrijven. Dat is een indicatie voor zowel grote voorraden als voorraden die tegen de ingecalculeerde prijzen onverkoopbaar zijn.

Rode inkt

De tegenvallers leiden er toe dat Western Digital de rode inkt pot uit de kast heeft moeten halen. Onder de streep staat een netto verlies van ruim $581 miljoen. Het voorgaande kwartaal, toen de markt ook al kwakkelde, was er nog een plus van $61 te melden. Of de afschrijvingen niet al eerder hadden moeten worden gedaan is met deze cijfers op tafel een boeiende vraag.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*