Western Digital rapporteert verlies en krimp – aandeel stijgt

Donderdag maakte Western Digital de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend. Nabeurs is het aandeel ruim 9% in waarde gestegen, tijdens de reguliere handelstijden was er een dip van 4%. De handel had duidelijk moeite met de cijfers.

De omzet die WDC rapporteerde was met $4,2 mrd bijna 21% lager dan een jaar geleden. Daarbij kwam nog een verlies $487 miljoen, wat bijna een halvering ten opzichte van het verlies een jaar geleden. Aan het eind van het kwartaal was er $4 miljard aan direct opvraagbare tegoeden, 37% minder dan een jaar geleden. De handel wist zich geen raad met de cijfers en de verklaring dat dit in lijn met de verwachtingen was en de vooruitzichten voor de komende periode positief zijn. Het aandeel ging eerst licht omhoog en daarna naar beneden.

WDC is een van de bedrijven dat vorig jaar geprofiteerd heeft van de fiscale voordelen die Washington bood om zo meer kapitaal in het land te krijgen en houden. Daardoor is het vergelijken van alle Y-to-Y cijfers feitelijk onmogelijk.

Alleen de omzet kan nog met voorgaande publicaties vergeleken worden. Dat is dan ook een verklaring voor de koersuitslag van het WDC aandeel gisteren.

Dat uiteindelijk nog een sprint naar boven kon worden ingezet had overigens niets te maken de cijfers van WDC. Het waren de beter dan verwachtte cijfers van andere IT leveranciers die voor een positieve handel in dat segment zorgden. De slotkoers van WDC moet echter wel in de juiste context worden gezien. De afkalving van de koers die in maart 2018 is begonnen is nog steeds geen halt toegeroepen.

(screenshots koersen van CNBC.com)

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*