Western Digital staakt HDD productie in Maleisië

Maandag bracht The Reg het nieuws dat Western Digital een fabriek voor HDDs zal sluiten omdat de vraag naar dit type storage op de langere termijn verder zal afnemen. Een deel van de ruimte lijkt te worden omgebouwd om op de stijgende vraag naar SDD te kunnen voldoen.

Het is een onmiskenbaar duidelijk signaal dat de vraag naar HDDs echt over het hoogtepunt is. De verscheepte en verkochte aantallen nemen steeds verder af. Hierbij moet niet vergeten worden dat de capaciteit van de schijven inmiddels 14TB kan bedragen. Er kan dus door minder te produceren nog steeds een zelfde of zelfs grotere capaciteit aan de markt beschikbaar worden gesteld. Daarnaast is er door deze verandering ook minder behoefte aan een uitgebreid portfolio. Dat zorgt ervoor dat Western Digital de productie waarschijnlijk efficiënter kan draaien door het aantal fabrieken terug te brengen. In Maleisië sloot het eerder al de HGST fabriek.

>Wat eerder en elders is opgemerkt mag echter niet over het hoofd worden gezien. Ook Seagate heeft de poorten van fabrieken in Maleisië gesloten en de productie overgebracht naar Thailand. Dat doet vermoeden dat er meer speelt. De lonen en overige kosten in Thailand zullen lager zijn dan in Maleisië. Die duurdere standplaats heeft vooralsnog de mogelijkheid door te gaan met, of over te stappen naar, SSD productie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*