Wordt dit een nieuwe trend – portable secure storage solutions?

Wie de eerste regels van het persbericht lees weet direct waar het over gaat. “”In today’s digital economy, we realized small businesses, because of their nature, are inherently at a greater risk for business collapse due to data loss, natural disasters, or data theft” said Jerry Kaner, Ciphertex Data Security President and CEO. “

Het gaat hier over DR storage van data, gericht op het MKB en Ciphertex lanceert op de CED hiervoor een oplossing in de vorm van een draagbare en afsluitbare NAS met een capaciteit van 8 – 100 TB. In hoeverre dat laatste nog makkelijk draagbaar is, daarover geen woord. Wel dat de een groot deel van de security gebaseerd is op AES-256 bit hardware encryptie.

En passend voor de Amerikaanse markt is ook de opmerking dat werken met dit device sneller is dan data tussen datacenters verplaatsen via de cloud. Dat moet natuurlijk zijn: door de geringe bandbreedte capaciteit.

Los daarvan: een interessant product, met een duidelijke knipoog naar AWS Snowball. Is het een niche, of wordt dit voor sommige sectoren een echte need to have?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*