All Flash Arrays – booming of zeepbel?

Skylounge-Amsterdam_1600-48pnt-scherp-GungsuOp Storagenewsletter staat wederom een interessant overzicht van alle vendoren van AFA –  All Flash Arrays. De teller staat op 71 en dat geeft direct aan dat er behoorlijk wat aanbod in de markt is. Of alle bedrijven even gezond zijn en goede producten leveren is uit het overzicht niet te halen. Veel meer kan het worden beschouwd als een snapshot – dit is de markt op dit moment.

 

Vorig jaar

Wie de bijdrage naast die van vorig jaar legt ziet weinig verschil. Het kan ook zijn dat de  verschillen gewoon niet heel erg groot zijn. Wel is de groei van het aantal aanbieders sterk afgevlakt. Maar dat is niet bewijs voor een stabiele of gezonde markt.

In geen enkele andere deelsector van de IT is het aantal aanbieders in zo’n korte tijd zo snel gegroeid. Alleen al daarom, en kijkend naar bijvoorbeeld de levensduur van gewone internetproviders, is het onvermijdelijk dat we nu een krimpfase tegemoet gaan. Of de markt implodeert tot minder dan een dozijn aanbieders zoals sommigen voorspellen is nog koffiedik kijken.

Share