Alleen een naamswijziging: Solid State Storage Technology Corporation – voorheen Lite-On?

      Comments Off on Alleen een naamswijziging: Solid State Storage Technology Corporation – voorheen Lite-On?

Afgelopen herfst maakten Toshiba bekend dat het voornemens was de Taiwanese producent en OEM leverancier Lite-On over te nemen. Toshiba – inmiddels Kioxia – zou op die manier meer profiteren van de deal met grote inkopers van OEM SSD’s zoals Dell en HP. Afgelopen dagen is een naamswijziging bij Lite-On doorgevoerd die vragen oproept

Kioxia had $165 miljoen over om de SSD tak van Lite-On over te nemen. Het bedrijf produceert meer dan alleen deze vorm van storage. Voorheen was het een succesvolle leveranciers van CD , DVD en BluRay drives. Die producten produceert het nog wel, maar de focus is zichtbaar verlegd naar networking. Het bestaande AC/DC portfolio uitgebreid met smart en connected.

Het portfolio omvat ook nog steeds storage. Tijdens de CES heeft het bedrijf daar ook voorbeelden van laten zien. De naam waaronder deze producten in de markt gezet gaan worden is SSSTC – Solid State Storage Technology Corporation. Dit bedrijf moet worden gezien als een spin-off van Lite-On. De aandeelhouders hebben dat voornemen eind oktober 2019 goedgekeurd.

SSSTC lijkt zich met de storage oplossingen te richten op elke markt, enterprise, datacenter, industrial en consumer. Dat roept de vraag op wat de status is van de overname door Kioxia. Sinds begin december 2019 is daar niets meer over gepubliceerd. Of SSSTC op termijn Kioxia wordt of dat het daarnaast opereert is daarmee onduidelijk.

Share