ATP Industrial-only M.2 2280 NVMe SSD

      Comments Off on ATP Industrial-only M.2 2280 NVMe SSD

De Duitse distributeur GLYN GmbH und Co. KG laat via een persbericht weten dat het een industrial-only M.2 2280 NVMe SSD van ATP in het assortiment heeft opgenomen. Het bedrijf levert formeel ook aan Nederlandse bedrijven. Daarmee is het nieuws ook relevant voor Storage Nieuws.

ATP Embedded en industriële IT

GLYN is uitsluitend actief op de markt voor embedded en industriële IT. Om die reden zal het bedrijf amper bekend zijn. Dat geldt ook voor de SSD van ATP die het voert. ATP zal nooit op een reguliere IT beurs te vinden zijn. Het is wel aanwezig op vakbeurzen als Embedded World. Een test van een ATP schijf of geheugenmodule in een Nederlandse publicatie is onvindbaar. Het zijn uitsluitend Engelse titels die dat tot nu toe gedaan hebben.

Dat ATP door GLYN in Duitsland bekend is spreekt voor zich. De componenten zijn immers bedoeld voor de bijzondere omgevingen die kenmerkend zijn voor de elke vorm van industrie. De features van de producten zijn dan ook bijzonder. Voorbeeld: ATP N600Si/N600Sc NVMe SSDs leverage a proprietary 2 KB codeword Low-Density Parity-Check (LDPC) ECC with an embedded programmable RAID engine that enhances the endurance and data retention of 3D TLC NAND.

Omvangrijkere SSD eisen

Dat power loss protection is ingebouwd zal niet verbazen. De aanwezigheid van e2e encryptie evenmin. Bijzondere omgevingen stellen immers omvangrijkere eisen aan de IT componenten. Die eisen gaan verder dan robuustheid en geschiktheid voor uitzonderlijke temperaturen en luchtvochtigheid.

Share