Cijfers Western Digital bewijzen dalende vraag spinning disks

      Comments Off on Cijfers Western Digital bewijzen dalende vraag spinning disks

westerndigital400Western Digital, dat op 28 januari de kwartaalcijfers publiceerde, is in de markt vooral bekend als een leverancier van gewone harde schijven, spinning disks. De afgelopen periode is er veel te doen over de vraag naar dat type opslag. Bijna alle onderzoeken wijzen op minder vraag naar dit soort schijven en de vraag die overblijft betreft vooral units met grotere opslag.

Een type device waarvoor de vraag naar grotere capaciteiten HDD’s kan gelden is de laptop. De cijfers van WD hebben dat ook duidelijk gemaakt. Shipments van schijven bestemd voor notebooks en laptops 21 miljoen naar iets meer dan 15 miljoen exemplaren. Als er nog een bewijs nodig was dat in dat marktsegment iets grondig verandert dan zijn het wel deze twee cijfers.

Natuurlijk is de vraag naar mobiele computers ook enorm afgenomen, maar onmiskenbaar is dit ook bij uitstek het type apparaat waar de HDD gewoon wordt verdrongen door de SDD. Het illustreert andermaal waarom de aankoop van SanDisk ook gewoon pure noodzaak is.

Het “operational income” van de onderneming daalde op kwartaalbasis van $322 miljoen naar $251, de netto verdiensten van $291 miljoen naar $258 miljoen.

Share