DDN slaat weer een slag – neemt Intelliflash van Western Digital over

DDN was tot een jaar geleden in Europa een zo goed als onbekende speler. Daar kwam verandering in toen het Tintri overnam. Eerder dit jaar nam het Nexenta over, wat de naamsbekendheid van DDN weer een boost gaf. Nu komt Intelliflash van Western Digital bij DDN.

Strategic partnership

DDN en WDC hebben elk een persbericht over de deal uitgeven. Ze benadrukken dat de deal meer omhelst dan de overname van een bedrijfsonderdeel. Wat hier gebeurt is het neerzetten van een strategic partnership, dat DDN als volgt beschrijft:

We are delighted to add Western Digital’s high-performance enterprise hybrid, all flash and NVMe solutions to DDN’s industry leading data management at scale product portfolio

WDC spreekt over:

In addition, they have agreed to expand their existing partnership through a multi-year strategic sourcing agreement, under which DDN will increase its purchase of Western Digital’s HDD and SSD storage devices.

Concreet

Wat er aan de hand lijkt te zijn is het volgende. WDC is goed in de productie van HDD’s en SDD’s. Het heeft in het verleden ook bedrijven overgenomen of is deeleigenaar geworden van bedrijven die complete oplossingen leveren. Tegile is daarvan bekendste voorbeeld.

Het leveren en supporten van hybride of AFA’s is business die te ver afstaat van de productie van harde schijven. WDC kan echter de AFA business niet laten schieten, omdat het garant staat voor de afname van Western Digital schijven.

De deal met DDN moet daar de oplossing bieden. DDN neemt het Intelliflash assortiment over. De rest van de deal garandeert dat in die AFA’s Western Digital componenten blijven zitten. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachting dat ook de Tintri systemen die DDN uitlevert standaard van Western Digital schijven voorzien gaan worden. Inhoeverre Tintri en Intelliflash als twee brands naast elkaar blijven bestaan is daarbij een voor de hand liggende vraag.

Win Win Win

WDC heeft baat bij deze deal. Het kan zich volledig richten op de productie van schijven en heeft afzet in een belangrijk deel van de B2B markt veiliggesteld. Dit is een goede deal voor DDN. Het portfolio wordt uitgebreid, net als de footprint en het aantal klanten. Daarnaast is de afname van schijven zekergesteld. Gebruikers van Intelliflash hebben evenmin te klagen. Voor sales en support kunnen ze nu terecht bij een organisatie die zich alleen maar daarop richt.

Share