druva inc

Druva kijkt naar het VK voor expansie

druvaMet de nodige trots heeft Druva vorige week bekend gemaakt weer een financieringsronde met succes te hebben afgerond. Deze keer is het $130 miljoen. Hett geld is deels bedoeld voor een internationale uitrol van de DRaaS oplossing.

Druva klanten

Het bedrijf claimt wereldwijd 4.000+ klanten te bedienen. Zoals bij Amerikaanse bedrijven gebruikelijk is wordt extra de nadruk gelegd op grote bedrijven. In dit geval is er de additionele claim dat 10% van de Fortune 500 de diensten gebruiken. Wat ze gebruiken is een SaaS oplossing voor Disaster Recovery, waarbij AWS de ruggengraat vormt.

DraaS

DraaS is een dienst die verder geen uitleg nodig heeft. De markt groeit fors, wat dat betreft staan alle seinen op groen. Om die reden wil Druva nu de footprint in EMEA uitbreiden. Die activiteiten daarvoor zullen ook plaatsvinden in het VK. Dat lijkt een operatie uit het Amerikaanse handboek internationale uitrol. De onzekerheid over Brexit lijkt opvallend genoeg geen rol te spelen. Of dat slim is kan betwijfeld worden.

Share