Flash Memory Summit 2020 – deels de moeite waard

      Comments Off on Flash Memory Summit 2020 – deels de moeite waard

Flash Memory SummitOok de 2020 editie van de Flash Memory Summit (FMS) zal een virtuele bijeenkomst worden. Het is dit jaar dus mogelijk om vanuit het homeoffice over de laatste ontwikkelingen rond flash geheugen te horen.

FSM als graadmeter

De voorgaande edities van de FSM zijn altijd een goede graadmeter voor de markt geweest. Hier zijn de eerste samples van flash storage met nieuwe interfaces te zien. Het publiek, uiteraard alleen professionals, is een testomgeving voor fabrikanten die dan ook nadrukkelijk de discussies aangaan. Dat betreft dan vooral het expositie gedeelte. Het conferentiedeel is, zoals bij elke bijeenkomst, veel meer eenrichtingsverkeer, waarbij het zenden van de boodschap voorop staat.

2020 editie deels gratis

De 2020 editie van de FMS is deels gratis. Voorheen was de toegang tot de expositie ruimte voor alle bezoekers open. In een virtuele omgeving heeft dat weinig zin. Daarom is een groter deel van het conferentiedeel als stream te volgen. Een deel van het programma komt daarbij bekend voor. Zo te zien heeft de organisatie een beroep gedaan op recente SNIA talks. Zo is er op de derde dag, 12 november, een sessie of QLC de vervanger van harde schijven gaat worden. SNIA heeft dat onderwerp vorige maand nog in een webinar besproken.

De talks zijn uiteraard relevant voor de storage community, maar bevatten niet voor iedereen nieuwe feiten. Dat zal waarschijnlijk anders zijn voor de presentatie van IDC op 11 november. Daar zal in anderhalf uur worden ingegaan op maar liefst drie papers. Dat deel belooft interessant te worden.

  • Solid-State Storage Developments, Jeff Janukowicz, Research VP – Solid State Drives and Enabling Technologies, IDC
  • Storage Vendor Innovations with Emerging Solid-State Technology, Eric Burgener, Research VP Infrastructure Systems and Platforms, IDC
  • The Role of Flash in Enterprise Data Protection, Phil Goodwin, Research Director, IDC.
Share