Forse jaargroei Nakivo

      Comments Off on Forse jaargroei Nakivo

Op Technite is al vaker geschreven over Nakivo, leverancier van back-up en replicatie software voor het bedrijfsleven. Het is een van de bedrijven die er voor kiest minder vaak de pers op te zoeken. De hoeveelheid meldingen en de inhoud is anders dan van veel start-ups die het gebrek aan trackrecord via communicatie proberen te compenseren.

Nakivo is sinds 2012 in de markt en zou wat dat betreft nog als een start-up beschouwd kunnen worden. Het heeft inmiddels via 2.300 partners in 124 landen meer dan 10.000 klanten. Dat zijn cijfers die niet bij een start-up passen.

Wat wel meer lijkt op de performance van start-ups zijn de jaarcijfers, zoals die dinsdag zijn gepresenteerd. Ten opzicht van 2016 is de omzet met 85% toegenomen. Nederland is een van de 8 landen waar de omzet zelfs 100% of meer toenam. Nakivo is daarbij een voorbeeld van IT vendor die in de EMEA consequent harder groeit dan op de Amerikaanse thuismarkt. Hoeveel van de 181 cloud providers die het nu claimt als klant te hebben in de EMEA of zelfs Nederland zijn is onbekend. Wel bekend is dat het aantal klanten met 103% toenam.

Share