FMS - Flashmemory Summit

Geen 2021 editie voor de FMS – Flashmemory Summit

FMS - Flashmemory SummitAmper een maand voor de start maakt de organisatie van de Flashmemory Summit bekend dat er geen FMS 2021 editie zal plaatsvinden. Wederom is Covid-19 de reden dat een belangrijk tech event niet kan plaatsvinden.

Belangrijk event

Voor iedere leverancier in de keten van Flashmemory is de FMS een belangrijk event. Los van de directe commerciële mogelijkheden is het de plek om kennis uit te wisselen. Elke vorm van storage, dus ook flash, kan alleen succesvol zijn als het voldoet aan alle gangbare standaarden en software. Innovaties bij flash zijn dan ook het gevolg van veel overleg tussen toeleveranciers, klantegroepen en de fabrikanten.

Tranparant podium

Events als FMS bieden daarvoor niet alleen een podium, ze helpen ook het proces van overleg transparant te maken. Daarmee wordt voorkomen dat de indruk ontstaat dat de markt wordt gemanipuleerd.

De laatste echte FMS vond plaats in 2019, Storagenieuws besteedde daar uiteraard aandacht aan. In 2020 was er een geïmproviseerd video-only event. Schijnbaar heeft dat te weinig positieve aanknopingspunten opgeleverd om die lijn vast te houden. De bedoeling was dan ook in 2021 met een hybride event te komen. Live voor wie kan komen en voor de rest was er de optie van het volgen van de streams.

Kostendekkend

Die optie is nu dus ook geschrapt. De reden wordt niet genoemd, maar laat zich raden. Een hybride event is niet kostendekkend te krijgen. Voor wie de komende maanden en de rest van 2021 toch op de hoogte wil blijven van de ontwikkelen rond flash zal van FMS moeten uitwijken naar SNIA. Dat heeft een langere trackrecord met video events. Live events zijn ook voor SNIA vooralsnog een brug te ver.

Share