huawei

Huawei lanceert schijnbaar universele, op ARM gebaseerde, storage

Eind maart heeft Huawei op Bali universele, op ARM gebaseerde, storage aangekonidgd. Dat gebeurde tijdens de Asia Pacific ISP Summit gehouden.

Video

De videos van dit eendaagse event zijn via de micro website te bekijken. Datacenters, cloud, AI, maar ook 5G zijn onderwerpen die daarin ter sprake komen. Buiten het plenaire deel zijn er ook enkele introducties gedaan, waaronder die van de FusionServer 2298 V5 2U.

Doelgroepen

Volgens de fabrikant is dit kosten effectieve storage voor ISP’s, enterprises en carriers. De laatste doelgroep klinkt vreemd, uitleg ontbreekt. De omschrijving van de doelgroepen zijn breed, die van het gebruik ook. Huawei ziet het als oplossing voor zowel archiving, koud en warme opslag. In het persbericht komen ook de begrippen SDS, BigData, High Perfomance en Hybrid voor.

Universeel door ARM

Dat wekt de indruk dat het hier gaat om een universele Huawei storage oplossing. Een die gebruikt maakt van ARM processors. En dat is mogelijk het meest opvallende. Het was de week dat Intel het hele datacenter portfolio van een update voorzag. In diezlfde week laat Huawei weten voor dit deel van de markt voor ARM te gaan.

Share