IBM komt met dienst om data te vernietigen

      Comments Off on IBM komt met dienst om data te vernietigen

IBMIBM lanceerde per eind januari de IBM Media Destruction Services – een dienst om data te vernietigen. Of het te maken heeft met de eerdere post over het vernietigen van storage bij de Amerikaanse defensie is onbekend. Het is in ieder geval wel opmerkelijk.

De nieuwe dienst wordt op de US website van IBM genoemd. Het gaat om een dient die over het hele traject van inname tot vernietiging traceerbaar is. Het eindigt met “wiping, degaussing, or shredding ofmedia, with options for hard disk drives, solid-state drives, flash drives, tapes,optical disks, and memory sticks”.

IBM noemt het een dienst waarmee klanten compliant blijven met wetgeving, waarbij de AVG/GDPR expliciet wordt genoemd. Exacte werking en prijzen zijn onbekend. IBM reseller kunnen kun klanten hier naar verwijzen.

Onderscheidend

Of de IBM dienst om data te vernietigen echt een onderscheidend is en of het een 100% in house gebeurt valt derhalve niet te zeggen. Het is in ieder geval niet de enige fabrikant die een dergelijke dienst biedt. Er zijn al langer leveranciers van hardware die destructie garanderen , ook van de aanwezige storage componenten. Het is wel de eerste keer dat in een persbericht hierover expliciet naar de AVG/GDPR wordt verwezen om het aanbod te verklaren.

Share