Industrial SSD’s – met Toshiba componenten

      Comments Off on Industrial SSD’s – met Toshiba componenten

industrial ssd cervozIndustrial SSD’s zijn vaak gebaseered op Toshiba componenten. Toshiba Memory Systems zelf heeft recent bekend gemaakt onder een andere naam verder te gaan. Als Kioxia Holdings Corporation wil het een betere positie op de wereldmarkt krijgen.

Betere positie

Om die positiet te bereiken is ook Lite-On overgenomen. Dat heeft een sterke naam en positie in de OEM markt. Verder wil Kioxia leverancier van derden blijven. Bijvoorbeeld van Cervoz.

Industrial

Cervoz is eerder dit jaar al eens op dit blog genoemd. Het is een merk dat zeer waarschijnlijk niemand kent. Toch is het een serieuze aanbieders van Industrial SSD’s. De markt die het bedient is afgeschermd. De focus ligt, zoals gezegd,  op industriële toepassingen. In warme, stoffige omgevingen en plekken met veel vibraties zijn gewone spinning disks ongewenst. De komst van flash geheugen heeft ervoor gezorgd dat actieve IT veel dichter op de productielijnen kan worden ingezet (trefwoorden: EDGE en IPC – Industrial PC’s).

Partners

Die markt wordt dus door Cervoz bediend. Daarvoor vertrouwt het op een opvallend gering aantal partners. Dat kan bij dit soort producten. De uit het retail kanaal bekende SSD leveranciers en distributeurs zijn hier veel minder aanwezig, hoewel een paar merken er wel een deelportfolio voor heeft. Wie al die productpagina’s doorneemt zal zien dat in het segment industrial SSD’s Toshiba een grote speler is. De afnemers weten dat niet. De leveranciers waarschijnlijk wel, want die moeten de specs van de SSD goed kennen.

De nieuwe naam Kioxia zal wat dat betreft geen verandering teweegbrengen. Voor de vakpers blijven de bijzondere SSD’s een niche waar weinig eer mee te behalen valt.  Storage Nieuws blijft dit segment wel volgen. NIet alleen om duidelijk te krijgen wie daar de leveranciers zijn. Ook om te volgen of daar trends zijn die later in de reguliere B2B of B2C markt kunnen opduiken.

Share