Kanttekening bij DDN, Tintri en Nexenta

      Comments Off on Kanttekening bij DDN, Tintri en Nexenta

DDN, dat vorig jaar het failliete Tintri overnam en voor de zomer de koop van Nexenta afrondde, lijkt er voor te kiezen deze twee onderdelen als aparte entiteiten in de markt te positioneren. Dat Nexenta Virtual Storage nu met Tintri appliances overweg kan wordt dan ook niet op de eigen DDN site genoemd.

Tintri en Nexenta hebben nog steeds de eigen websites en logo’s. Het enige dat is veranderd is dat onder elk logo staat “by DDN”. Beide voorheen zelfstandige bedrijven zijn sinds de overnames bijna uit de belangstelling verdwenen. De melding dat de Nexenta VSA oplossing nu ook geschikt is voor Tintri omgevingen is daarom amper opgevallen. Het nieuws zal dus niet bijdragen aan het wezenlijk vergroten van het marktaandeel van Tintri. Of de omzet van het DDN onderdeel Nexenta hierdoor fors zal toenemen is ook maar de vraag. Tintri bleek bij de overname maar een handvol klanten te hebben en meldingen over autonome groei zijn daarna niet meer verschenen.

Mogelijk zien we hier de consequenties van een andersoortige overname. Andere partijen kiezen er voor de overgenomen merken zo snel mogelijk uit te faseren. Met een merk de markt op gaan komt de boodschap ten goede. DDN lijkt te gaan voor een paraplu met verschillende producten en merken. Dat eerste is in orde. Het tweede kan alleen werken als er regelmatig wordt gecommuniceerd met het kanaal en de markt, waarbij de verschillen en punten waarop de onderdelen elkaar versterekn worden belicht. DDN doet dat in dit deel van de wereld in ieder geval niet. Als deze lijn wordt vastgehouden zal de bestaande base van Tintri en Nexenta klanten niet verder toenemen, eerder krimpen.

Share