Vraag na lezen Kingston brochure mobiel werken: wie controleert external storage gedrag van medewerkers?

      Comments Off on Vraag na lezen Kingston brochure mobiel werken: wie controleert external storage gedrag van medewerkers?

Medio december heeft Kingston een publicatie online gezet waarin op de gevaren rond mobiel werken wordt gewezen. Het Workforce-Security-eBook is zonder registratie te downloaden. Bedoeld is het voor de personen en organisaties die nog weinig bij de impact van mobiel werken hebben stilgestaan..

Brochure

Kingston spreekt van een eBook. Met 12 pagina’s is het eerder een brochure. De basics van mobiel werken worden aangestipt. Door het ontbreken van links naar andere informatiebronnen moet het als een stand-alone document worden gezien. Een duidelijke hint naar de voordelen van de eigen storage blijft achterwege. Dat is een positief punt.

Zoals gebruikelijk in dit soort publicaties staan ook enkele bevindingen genoemd die moeten illustreren hoe belangrijk het is dat naar het onderwerp wordt gekeken. Afgesloten wordt met een samenvatting die gecombineerd is het enkele tips.

Kingston personeel educatie noodzaakEductie personeel

Er is een passage in het eBook dat opvalt. Die staat in de paragraaf die over eductie van het personeel. Dat 71% van de respondenten – aan een verder niet beschreven enquête – aangeeft regelmatig het external storage gedrag van de medewerkers te controleren klinkt als een onwaarschijnlijk hoge score.

Natuurlijk is het mogelijk dat de groep die gevraagd is te reageren op dit punt actief is. Evenzo kan het zijn dat op device niveau maatregelen zijn getroffen om het aansluiten van externe storage onmogelijk te maken, waardoor er op de achtergrond permanente controle sprake is. Door het ontbreken van meer data over zowel de enquête als de deelnemers blijven vragen onbeantwoord.

Het leidt als het goed is ook tot een nieuwe vraag de lezer: hoe is dat eigenlijk bij ons geregeld? En als de lezer een wederverkoper van Kingston is: heb ik daar mijn klanten al eens op gewezen?

Share