Micron: edge is goed voor storage

MicronOp SiliconAngle staat een artikel dat tijdens het Micron Insight San Francisco is gemaakt. Micron heeft tijdens het event de nodige nieuwe producten gelanceerd. Daar is veel aandacht voor geweest. Minder aandacht is er voor de toekomstvoorspellingen van het bedrijf. Zo is het de eerste keer dat micron een zo duidelijke mening over edge computing en storage geeft.

Het verhaal waarmee SiliconAngle komt gaat over de problemen rond de Chinese markt, een all flash toekomst en de edge. Over de Edge wordt geschreven dat de groei hard gaat (terwijl andere sectoren pas op de plaats maken of zelfs krimpen). Met meer vraag naar edge neemt ook het aantal innovaties voor dat soort IT toepassingen toe. Micron verwacht dat de edge steeds intelligenter en krachtiger zal worden. NAND en DRAM zal zijn weg naar de edge vinden.

Dat betekent volgens Micron concreet dat edge servers steeds krachtiger moeten worden, terwijl de beperkingen van stroomverbruik en fysieke afmetingen blijven bestaan. In de edge zal ook meer ruimte moeten komen voor snelle opslag van data. Dat ziet Micron schijnbaar als een echte groeimarkt. De edge zal zorgen voor een nieuw soort opslag oplossingen.

Share