Nieuwe all-flash Tintri EC6000-reeks schaalt bedrijven op van 19 TB naar 40 PB

All-flash EC6000-reeks biedt schaalbaar fundament voor het inrichten van de enterprise cloud

AMSTERDAM, september 2017 – Tintri, Inc. (NASDAQ: TNTR), een marktleider in enterprise cloud-platforms, introduceert vandaag een nieuwe reeks schaalbare, volledig op flash drives gebaseerde storage-systemen die kunnen worden ingezet voor de inrichting van enterprise clouds. De nieuwe Tintri EC6000-reeks stelt organisaties in staat om hun omgeving op te schalen van 19 terabyte naar 40 petabyte en tot 480.000 virtuele machines te beheren op basis van één besturingssysteem en één beheerplatform. De EC6000-systemen bieden ondersteuning voor workloads van kleine afdelingen tot die van bedrijfsbrede enterprise cloud-infrastructuren.

De all-flash Tintri EC6000-reeks is ontwikkeld om het prestatievermogen en de flexibiliteit te bieden die gepaard gaat met de inzet van een public cloud op locatie. Bedrijven kunnen met deze systemen veerkrachtige omgevingen inrichten voor bedrijfskritische en cloud-applicaties binnen hun eigen datacenter.

De Tintri EC6000-reeks omvat vier modellen: de EC6030, EC6050, EC6070 en EC6090. Deze systemen bieden prestaties tot 320.000 IOPS en 19 tot 645 TB aan effectieve flash-capaciteit binnen een behuizing die slechts twee rack units (2 RU) in beslag neemt. De nieuwe reeks maakt gebruik van de laatste 3D NAND-technologie en flash drives met een hoge dichtheid om organisaties meer opslagcapaciteit tegen lagere kosten per gigabyte te bieden.

Om klanten meer grip te bieden op de capaciteit en hen de mogelijkheid te bieden om niet meer aan te schaffen dat wat ze nodig hebben, biedt de Tintri EC6000-reeks ondersteuning voor niet-verstorende capaciteitsuitbreidingen per flash drive. Waar andere leveranciers organisaties ertoe dwingen om de capaciteit uit te breiden door verschillende drives tegelijk toe te voegen, biedt Tintri klanten de optie om een of meer drives toe te voegen totdat een systeem volledig vol is. Het uitbreiden van de systeemcapaciteit is mogelijk met een simpele muisklik in de user interface van Tintri en vereist geen serviceonderbrekingen. Op deze manier is het mogelijk om direct extra flash-capaciteit aan te leveren voor nieuwe gevirtualiseerde applicaties.

Organisaties kunnen ook meerdere systemen inzetten voor nog meer capaciteit en prestatievermogen. Dit proces wordt gestroomlijnd door Tintri VM Scale-out. De storage-nodes die aan de horizontaal schaalbare cluster worden toegevoegd hoeven niet onderling met kabels te worden verbonden zoals bij een conventionele infrastructuur. Het is mogelijk om tot 64 systemen in te zetten als een geïntegreerde pool van ICT-opslag met tot 20 miljoen IOPS, 40 PB aan effectieve opslagcapaciteit en ondersteuning voor 480.000 virtuele machines. Ondanks deze ongekende mate van schaalbaarheid kan de omgeving via één user interface worden beheerd.

Elk model binnen de EC6000-reeks biedt een volledig autonome werking, zodat gebruikers ICT-taken kunnen automatiseren en prestatiegaranties voor applicaties kunnen bieden. De systemen bieden daarnaast voorspellende analysefunctionaliteit die de ICT- en opslagbehoeften tot 18 maanden in de toekomst kan voorspellen.
Gebruikers van de Tintri EC6000 profiteren daarnaast van de mogelijkheid om hun systemen via de Tintri Cloud Connector te verbinden met Amazon Web Services (AWS) en IBM Object Cloud Storage om multi-clouddiensten te ontwikkelen.

“Een schaalbaar fundament is een eerste vereiste voor het inrichten van een enterprise cloud. Met de introductie van de EC6000-reeks van vandaag en de Tintri Cloud Connector en analysemogelijkheden van vorige maand bieden we onze klanten ongekende schaalbaarheid. En met een slimme inzet van automatisering en machine learning zorgen we voor een drastische reductie van de beheerinspanning”, zegt Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri. “We zien dergelijke mogelijkheden nergens anders op de markt terug. Dat komt omdat alleen de modulaire architectuur van Tintri ondersteuning kan bieden voor een echte enterprise cloud.”

Alle modellen uit de Tintri EC6000-reeks zijn per direct verkrijgbaar.
Gebruikers kunnen deze systemen vanaf het vierde kwartaal uitbreiden met een of meer flash drives.

Aanvullende informatie

• Meld u aan voor het productintroductie-webinar
<https://info.tintri.com/Cloud-Launch-Prospects-Webinar-West-RP.html>met Kieran Harty, de medeoprichter en CTO van Tintri, op woensdag 13 september om 15:00u CET
• Raadpleeg het gegevensblad voor de EC6000
<https://www.tintri.com/resources/productinformation/q3fy2018-launch2-tintri-ec6000-all-flash-series-data-sheet>voor
nadere technische details en specificaties

Over Tintri

De VM-bewuste storage-producten van Tintri brengen eenvoud naar virtualisatie- en cloud-omgevingen. Organisaties als GE, Toyota, United Healthcare, NASA en zes van de Fortune 15-ondernemingen hebben reeds “Nee tegen LUN’s” gezegd. Met de oplossingen van Tintri beheren ze alleen virtuele machines, met aanzienlijk minder ruimteverbruik en tegen een fractie van de kosten van conventionele ICT-opslag. Tintri biedt hen de keuze tussen een volledig op flash of hybride flash-platform en een geconvergeerd of standalone systeem. Zijn oplossingen bieden ondersteuning voor elke hypervisor. In plaats van zich bezig te moeten houden met storage kunnen ICT-managers zich richten op bedrijfsapplicaties die toegevoegde waarde naar hun organisatie brengen. En dat is alleen mogelijk als zij de ICT-opslag zo simpel mogelijk houden.

Share